Jump to content

Berki Krisztián harmadszor világbajnok!

2014. 10. 11. 09:04

Berki Krisztián pályafutása során harmadik alkalommal nyert világbajnoki címet lólengésben. A kínai Nanningban hibátlan gyakorlattal előzte meg a második helyen végző horvát Filip Udét és a bronzérmes francia Cyril Tommasonét.

Szombaton és vasárnap a szerenkénti finálékkal folytatódik a torna-világbajnokság, számunkra a mai nap volt az igazán fontos, hiszen a lólengés döntőjében pódiumra lépett az olimpiai, kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok Berki Krisztián is, aki a selejtezőben a legmagasabb pontszámot (16.066) kapta gyakorlatára.

Kovács István tanítványa hetedikként adta elő produkcióját, s ha ő nem is – hiszen sohasem nézi meg az előtte tornázókat –, edzője akkor már tudta hogyan teljesítettek vetélytársai.

Elsőként a kétszeres Európa-bajnok brit Daniel Keatings következett, akinek látványos rontása ugyan nem volt, de a később következők mind magasabb pontokat kaptak nála.

Amikor Berki a pódiumra lépett, akkor a horvát Filip Ude vezetett, de a magyar tornász hibátlannak tűnő gyakorlattal könnyedén került az élre.

Utolsóként a harmadik helyen döntőbe jutott szlovén Saso Bertoncelj gyakorlata következett, aki azonban egy kisebb rontás, megtorpanás miatt végül csak a 4. helyen végzett.

A két éve Londonban olimpiai bajnoki címet is szerző Berki Krisztián ezzel pályafutása harmadik világbajnoki aranyérmét szerezte meg a 2010-es rotterdami és a 2011-es tokiói sikere után.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/origo.hu/sportado.hu)