Jump to content

Tenisz: Djokovic és Federer nyert, Murray kikapott

2014. 10. 09. 17:29

A világelső Novak Djokovic és a svájci Roger Federer is negyeddöntőbe jutott a Sanghajban zajló ATP 1000-es férfi mestertornán, búcsúzott viszont a skót Andy Murray, akit David Ferrer vert meg.

Novak Djokovic tovább hengerel Kínában: miután Pekingben sorozatban ötödik tornagyőzelmét aratta, Sanghajban is megállíthatatlannak tűnik, hiszen a 3. fordulóban legyőzte a kazah Mikhail Kukushkint. Igaz, a szerb ezúttal nagyobb csatára kényszerült, hiszen Kukushkin megnyerte a második szettet, a világelső pedig így döntő játszmára kényszerült.

Roger Federer a szerdai drámai mérkőzése után (mint ismeretes, az argentin Leonardo Mayert öt mérkőzéslabdáról fordítva verte meg), ezúttal simább találkozón oldotta meg a negyeddöntőbe jutást, hiszen a spanyol Roberto Bautista Agutot 6/4 6/2-re győzte le.

Az ötödik kiemelt David Ferrer kiejtette az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő Andy Murrayt annak ellenére, hogy a tavalyi wimbledoni bajnok skót teniszező 6/2-re nyerte az első szettet.

A Dimitrovot búcsúztató Julien Benneteau, valamint a Nadalt megverő Feliciano Lopez is megnyerte következő mérkőzését, így mindketten bejutottak a legjobb nyolc közé. Csakúgy, mint a Karlovicon túljutó Tomas Berdych (aki múlt vasárnap hatalmas verést kapott Djokovictól a pekingi fináléban), valamint Gilles Simon és Mikhail Youzhny.

A negyeddöntőben Djokovic Ferrerrel, Federer Benneteau-val, Berdych Simonnal, míg Youzhny Lopezzel mérkőzik majd.


(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:davidwelcin.blogspot.com)