Jump to content

Tenisz: Federer 5 meccslabdáról nyert, Nadal kiesett

2014. 10. 08. 18:41

Szerdán pályára lépett a világranglista első három helyezettje, Novak Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer a Sanghajban zajló ATP 1000-es tenisz mestertornán. Mindhármuknak másképpen sikerült a szereplés, hiszen egyikük simán nyert, másikuk nehezen, harmadikuk pedig kikapott.

A világelső Novak Djokovic ott folytatta, ahol abbahagyta múlt héten Pekingben. A Kínában immáron 26 mérkőzés óta veretlen szerb teniszező a fiatal osztrák Dominic Thiem ellen lépett pályára a második fordulóban és magabiztosan nyert 6/3 6/4-re.

A világranglista második helyezettje Rafael Nadal viszont nem járt ilyen jól első sanghaji mérkőzésén. A 3 hónapos kihagyás után múlt héten visszatérő spanyol vasárnap óta kezdődő vakbélgyulladással küzd, igaz így is volt esélye honfitársa, Feliciano Lopez ellen. Az első elveszített játszma után Nadal 5/3-ra vezetett a második szettben, majd a rövidítésben szettlabdája is volt, ám mégis Lopez bizonyult jobbnak, aki így két szettben győzte le korábbi világelső honfitársát, 11 év alatt mindössze harmadszor.

A nap meccsét Roger Federer és az argentin Leonardo Mayer vívta. A 2010-es sanghaji döntős Federer már az első szettet is brékhátrányból és szettlabdáról fordította meg, majd a kiválóan teniszező Mayer simán nyerte a 2. szettet és egyenlített. A döntő játszma drámai fordulatokat hozott, hiszen Federernek már 4/5-nél adogatóként is kellett két meccslabdát is hárítania, majd a rövidítésben Mayer 5/2-re húzott el és újabb három meccslabdához jutott. Ezek közül a harmadik hárítását csak a hálónak és jószerencsének köszönhette Federer, aki aztán saját első meccslabadáját egy varázslatos tenyeres átemeléssel használta ki, összesen 5 mérkőzéslabdáról fordítva.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sports.ndtv.com)