Jump to content

Tenisz: Újabb Nishikori trófea, Djokovicnak meglehet az ötödik

2014. 10. 05. 11:30

A férfi teniszezők Tokióban zajló ATP 500-as versenyén a hazai közönség előtt játszó US Open hős, Nishikori Kei győzött, miután hatalmas csatában, három szettben verte a kanadai Milos Raonicot a döntőben. Nishikori sorozatban második tornagyőzelmét aratta, így nőttek az esélyei a vébére való kijutást illetően.

A US Openen döntőt játszó Nishikori múlt héten Kuala Lumpurban, ezen a héten pedig hazai közönség előtt versenyzett - mindkétszer hibátlanul. Ezúttal nem volt könnyű dolga, hiszen azzal a Milos Raoniccsal kellett mérkőznie, akivel a két évvel ezelőtti tokiói döntőben is.

Az Ariake Colosseum zárt tetői alatt lejátszott finálé 2 óra 13 percen át tartott, Nishikori pedig tie-brekaben nyerte az első szettet. Ezek után Raonic volt a pontosabb teniszező, aki 6/4-gyel kiegyenlített, így döntő szett következett. A harmadik játszmában Nishikori volt újra a jobb, és kihasználva a hazai közönség segítségét, 6/4-gyel fejezte be a mérkőzést. Raonic így sorozatban harmadik tokiói döntőjét veszítette el.

A 24 éves japán teniszező először nyert pályafutása során két egymást követő tornán, míg 7 tornagyőzelméből négyet idén szerzett. A 4 trófea és a US Open döntő pedig tovább növelte az esélyeit a londoni világbajnokságra való kijutást illetően.

Nishikori jelenleg ötödik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, 540 ponttal a negyedik Stan Wawrinka mögött. A londoni vébére nyolcan jutnak ki, eddig három hely kelt el: Novak Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer már kvalifikálták magukat.

A világelső közben nem pihen, hiszen a Pekingben zajló ATP 500-as férfi tenisztornán sorozatban ötödik döntőjére készülhet Novak Djokovic. A szerb teniszező soha nem kapott ki még a pekingi tornán, így az ötödik trófeája is meglehet, ha sikerül legyőznie döntőbeli ellenfelét, a cseh Tomas Berdychet.

Djokovic a skót Andy Murrayt győzte le 6/3 6/4-re az elődöntőben, míg Berdych a Rafael Nadalt búcsúztató Martin Klizant verte a döntőbe jutásért.

Novak Djokovic egészen elképesztő pekingi mérleggel rendelkezik: amellett, hogy még sosem kapott ki ezen a versenyen, 5 év alatt mindössze két szettet (!) veszített.


(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:tenisz.hu)