Jump to content

Tenisz: Kialakult a világbajnoki mezőny

2014. 10. 04. 12:24

Péntekre eldőlt, hogy ki az a nyolc női teniszező, aki utazhat az első szingapúri világbajnokságra. A hölgyek világbajnoki pontversenye mindig az adott év teljesítményét veszi figyelembe, ez alapján pedig legsikeresbb nyolc teniszező küzdhet meg egymással az év végi világbajnoki trófeáért.

Íme a nyolcas lista:

1. Serena Williams: A világelső és US Open bajnok természetesen elsőként jutott ki a vébére, hiszen annak ellenére, hogy csak az év utolsó Grand Slam tornáját nyerte meg, a kisebb tornákon kiválóan szerepelt, és rengeteg trófeát gyűjtött be.

2. Maria Sharapova: Megnyerte a Roland Garrost, ami önmagában vébére repítette volna. A korábbi világelső orosz szépség 10 éve szerepelt először a szezonzáró tornán, akkor mindössze 17 évesen megverte a döntőben Serena Williamst.

3. Simona Halep: A fiatal román teniszező idei éve egészen kiemelkedő volt. Negyeddöntőt játszott az Ausztrál Openen, aztán a fináléig jutott a Roland Garroson, és elődöntős volt Wimbledonban is. Emellett Katarban és Bukarestben is nyert tornát.

4. Petra Kvitova: Wimbledoni bajnokként ott a helye Szingapúrban, meg persze nem jött rosszul a New Haven-i és a vuhani tornagyőzelem sem. Kvitova egy pekingi tornagyőzelem esetén a világranglista 2. helyére jöhetne fel.

5. Eugenie Bouchard: Halep mellett a másik fiatal idén berobbanó játékos. A 20 éves kanadai elődöntőt játszott az év első két Grand Slam tornáján, majd Wimbledonban meg sem állt a döntőig.

6. Agnieszka Radwanska: Nem volt éppen kiugró éve, ám ő az állandóság a WTA mezőnyében, hiszen immáron hatodszor kvailfikálta magát a világbajnokságra. Azért egy elődöntő összejött az Ausztrál Openen, Montreálban pedig tornát nyert.

7. Caroline Wozniacki: A korábbi világelső az elmúlt években gyengélkedett, ám mióta szakított vele Rory McIlroy és kútba esett az esküvő, szárnyal a dán. Isztambulban hosszú idő után tornát nyert, majd a US Openen eljutott a döntőig. Azóta Tokióban is játszott döntőt.

8. Ana Ivanovic: Akár meglepő tény is lehet, de a 2008-ban Roland Garrost nyerő és világelsővé váló szerb teniszezőnek valójában ez élete legsikeresebb éve, hiszen összesen 4 tornát nyert. 6 év után ez az első vébéje.

A Szingapúrban megrendezésre kerülő női tenisz világbajnokságot október 20-26. között rendezik meg.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:prothon-alo.com)