Jump to content

Tenisz: Serena visszalépett, de a többiek menetelnek

2014. 10. 03. 21:49

A világelső Serena Williams nem állt ki a Samantha Stosur elleni negyeddöntőjére a Pekingben zajló női tenisztornán, így az ausztrál teniszező játék nélkül jutott a legjobb négy közé. Ám nem lesz egyszerű dolga, ha győzni akar a kínai fővárosban, hiszen először Petra Kvitovával, majd a Sharapova-Ivanovic mérkőzéd győztesével kellene játszania.

Nem ismétlődött meg a 2011-es US Open döntő, hiszen Serena Williams bal térdének sérülése miatti visszalépésével pihenőnapot kapott Stosur, ám tudja jól, hogy nagy csata várható közte és wimbledoni bajnok Petra Kvitova között, uganis ők játszanak egymás ellen az elődöntőben.

Kvitova igencsak megszenvedett az olasz Roberta Vinci ellen, hiszen az első játszmában brékhátrányból kapaszkodott vissza és tie-breakben nyert, de a második szett is szoros csatát hozott, melyet 6/4-gyel fejezett be a cseh teniszező, így elődöntőbe jutott múlt heti vuhani tornagyőzelme után.

A másik ágon igazi sláger-elődöntő várható, hiszen két korábbi Roland Garros bajnok, a 2012-ben és idén győztes Maria Sharapova mérkőzik a 2008-as bajnok Ana Ivanoviccsal.
Sharapova egy szintén korábbi Garros győztes honfitárssal, Svetlana Kuznetsovával játszott az elődöntőért, ám a meccs végül sima lett, hiszen a 6/0-ra megnyert első szett után a második játszmát 6/4-gyel húzta be a korábbi világelső.

A szinagapúri világbajnokságra 2008 óta először kijutó Ana Ivanovic Stosurhoz hasonlóan pihenőnapot kapott, hiszen a világranglista második Simona Halep csípősérülés miatt nem állt ki a negyeddöntőre, így a szerb teniszező játék nélkül jutott a legjobb négy közé, és készülhet a Sharapova elleni rangadóra.

Halep visszalépésével viszont Petra Kvitova került karnyújtásnyira - egész pontosan két győzelemre - a világranglista 2. helyétől, egy pekingi tornagyőzelemmel ugyanis megelőzné a párizsi döntős román lányt.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:tennis-tips.co.uk)