Jump to content

Golf: történelmi ütés egy 17 éves játékostól

2014. 10. 01. 13:00

Nem mindennapi bravúrt hajtott végre egy 17 éves fiatalember egy tengerentúli golf tornán, melyen a juniorok a profikkal együtt játszottak. Christopher Meyers a legendás Pebble Beach-i pálya 18-as par 5-ös szakaszán juttatta a labdáját két ütésből a lyukba, ezzel történelmet írt, ugyanis ezen a szakaszon versenykörülmények között még soha sem született albatross.

Christopher Meyers végzős gimnazista, aki tanulmányait majd a Stanford Egyetemen folytatja, ott ahol a valaha volt legjobb golfozó, Tiger Woods is végzett. Meyerst eddig is tárt karokkal várták az intézmény vezetői, ám a hétvégi történelmi jelentőségű ütése valószínűleg még inkább megerősíti őket abban, hogy jól döntöttek amikor ösztöndíjat ajánlottak a fiatal golfozónak. A 17 éves játékos egy tengerentúli tornán melyet a legendás Pebble Beach-i pályán rendeztek korábban soha nem látott bravúrt hajtott végre. Meyers 18-as lyukat, melyet alapesetben öt ütésből kell teljesíteni, kettőből megoldotta. Az ilyen esetet a golfban albatrossnak nevezik, ezen a szakaszon hasonlót még ember fia nem produkált.

Meyers ráadásul mindezt a playoffban, tehát a ráadásban produkálta, ahová amúgy szintén a 18-ason ütött birdie-vel (egy ütéssel jobb, mint a szakaszon előírt) jutott be. A ráadásban az albatrossal eldöntötte a versenyt, így nem hogy történelmet írt, de nyert is.

"A döbbenettől megszólalni sem tudtam, lefagytam - kommentálta a szenzációs ütést az ifjú játékos. - Egyszerűen nem hittem el, hogy a labdám beesett a lyukba ilyen távolságról."

Meyers játékára amúgy még az sem nyomta rá a bélyegét, hogy Lee Janzen személyében egy kétszeres U.S. Open bajnok legenda volt a játszótársa. Jenzen természetesen gratulált a fiatal golfosnak, és csak úgy mellékesen megemlítette, hogy a profik közül a legtöbben még arról is csak álmodoznak, hogy ezen a szakaszon eagle-t (kettővel jobb, mint az előírt ütésszám) játszanak.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;hungariangolf.hu/Fotó:pga.com;garyk.com)