Jump to content

Tenisz: Győzelemmel tért vissza a US Open bajnok

2014. 09. 29. 18:18

Élete első Grand Slam bajnoki címét követően győzelemmel tért vissza az ATP Tourra a horvát Marin Cilic a Pekingben zajló ATP 500-as férfi tenisztornán.

Igaz, nem volt nehéz dolga a horvát teniszezőnek, hiszen a szinte ismeretlen kínai Baj Jen volt az ellenfele, akit 6/3 6/4-re győzött le. Tétmérkőzést egyébként már játszott Cilic New Yorki győzelmét követően, hiszen az ő segítségével jutott vissza a horvát válogatott a Davis Kupa Világcsoportjába 1 héttel a US Open után.

A doppingvétség miatti eltiltása után vissaztérő szerb Viktor Troicki is győzelemmel mutatkozott be Pekingben, hiszen megverte az orosz Mikhail Youzhnyt. Az ötödik helyen rangsorolt Grigor Dimitrov pedig három játszmában múlta felül az egykori top 10-es Fernando Verdascót.

A hölgyeknél a korábbi világelső Jelena Jankovic búcsúja a pekingi torna eddigi legnagyobb meglepetése, akit a francia Alizé Cornet győzött le három szoros játszmában. Továbbjutott a US Open elődöntős Peng Shuai, valamint a párosban Martina Hingis oldalán vasárnap tornagyőzelmet arató Flavia Pennetta is.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:fapuestas.com)