Jump to content

Ritmikus gimnasztika vb: Két döntő, három orosz arany

2014. 09. 23. 21:05

A törökországi Izmirben zajló ritmikus gimnasztika világbajnokság első szerenkénti fináléiban újra az oroszok vették át a hatalmat, hiszen a 2013-as vb kudarcai után most két döntőből kettőt orosz tornász nyert meg, és még az a különleges helyzet is előállt, hogy három aranyérmet vihettek haza. 

A karika döntőjében az elsőként tornázó Jana Kudrjavceva és a másodikként szőnyegre lépő Margarita Mamun sem hibázott, így ebben a sorrendben fejeződött be a döntő, Kudrjavceva aranyérmével. Némi meglepetésre azonban a fehéroroszok világklasszisa, a címvédő Hanna Rizatdinova egy kis rontással lecsúszott a dobogóról, mivel a bronzérmet a jobban teljesítő dél-koreai Szon Jon Dzse szerezte meg.

A labda döntőjében szintén nem volt kérdés, hogy hogy Kudrjavceva és Mamun a két legjobb, az oroszok pedig nem is hibáztak, sőt.Kudrjavceva látványos gyakorlata a bírók szerint pontosan ugyanannyit ért, mint a címvédő honfitárs megszokottabb, ám precízebb produkciója, így holtverseny alakult ki és két aranyérmet osztottak ki.

A csapatversenyben így két szer után magabiztosan vezetnek az oroszok a fehéroroszok és az egyelőre érem nélkül álló ukránok előtt.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:ritmicainca.com)