Jump to content

Davis Kupa: Toni Nadal is meglepődött a női kapitány kinevezésén

2014. 09. 23. 11:28

A Spanyol Tenisz Szövetség hétfőn a korábbi WTA Tour játékost, Gala Leont nevezte ki a férfi teniszezők válogatottja, a Davis Kupa csapat kapitányává. A nagy vihart kavaró kinevezés szele még Rafael Nadalhoz is eljutott, akinek edzője, Toni Nadal egy spanyol rádióállomásnak nyilatkozott az ügyben.

Azok után, hogy az ötszörös bajnok Davis Kupa csapat 18 év után először kiesett a Világcsoportból, az eddigi edző és kapitány, a korábbi világelső és Roland Garros bajnok Carlos Moya felajánlotta lemondását. Ezek után döntött úgy a spanyol szövetség, hogy a világranglistán egykor a 27. helyig jutó, most 40 éves Gala Leon foglalkozhat azzal, hogyan oldja meg a spanyol csapat visszajutását a legjobbak közé.

A 14-szeres Grand Slam bajnok Rafael Nadal edzője és nagybátyja, Toni Nadal azt mondta a rádióinterjúban, hogy meglepte a kinevezés, mely szerinte problémákat okozhat akár "már öltözői szinten is".

Toni Nadal hozzátette: "Soha semmilyen kapcsolatban nem voltam Galával, és úgy tudom Rafael sem, legalábbis soha nem említette, hogy ismerné. Ez persze nem jelent semmit, hogy még sosem találkoztunk vele."

Ezek után úgy folytatta a sikeredző, hogy szerinte az lenne a normális, ha olyasvalaki lenne a kapitány, mint Juan Carlos Ferrero, vagy egy bizonyos szintig eljutó korábbi játékos, mint amilyen Carlos volt.

A 2012-ben visszavonuló, szintén korábbi világelső és Roland Garros bajnok Juan Carlos Ferrero korábban említette is, hogy egy napon szívesen lenne Davis Kupa kapitány. Carlos Moya viszont kevesebb, mint egy évig bírta a csapat élén, és lemondásának egyik okát az éljátékosok elérhetetlenségében jelölte meg.

Gala Leon a szövetségben betöltött sportmenedzseri posztjának része lesz a Davis Kupa kapitányság, melyet a visszafogott spanyol reakciók mellett Andy Murray kifejezetten üdvözölt. A tavalyi wimbledoni bajnok skót teniszező indította el a lavinát azzal a meglepő húzásával, hogy női edzőt választott magának a korábbi világelső Amélie Mauresmo személyében.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu,eurosport.com/fotó:espn.com)