Jump to content

Tenisz: Goffin újabb tornagyőzelme

2014. 09. 22. 08:28

A belga David Goffin nyerte a Metzben zajló ATP 250-es férfi tenisztornát, miután 6/4 6/3-ra győzte le a fináléban a portugál Joao Sousát. Goffin így rövid időn belül a második tornagyőzelmét szerezte az ATP Touron, és hihetetlen mérleggel rendelkezik nyár közepe óta.

David Goffin nem kapott könnyű sorsolást júliusban a wimbledoni tornán. Rögtön az első körben a címvédő Andy Murray-vel kellett összecsapnia, akitől annak rendje és módja szerint ki is kapott.
Ezek után azonban valami megszállta a 23 éves belga teniszezőt, hiszen egyszer csak elkezdett nyerni, azóta pedig szinte le sem lehet állítani.

A wimbledoni vereség után júliusban sorozatban három Challenger versenyt nyert meg, majd megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját Kitzbühelben. A két észak-amerikai mestertornán nem volt ott, és bár Winston-Salemben selejtezőt kellett játszania, a negyeddöntőig úgy is eljutott. A US Openen a harmadik körig menetelt, majd Metzben ott folytatta, ahol abbahagyta és újabb trófeát emelhetett magasba.

Goffin így az elmúlt 36 mérkőzéséből 34-et megnyert, az ATP mérlege pedig 17-2 Wimbledon óta. A tavalyi szezon végén még 113. helyen álló belga nyáron bejött a legjobb 50-be a világranglistán, ezen a héten pedig már a 32. helyen áll, ami azt jelenti, hogy majdnem kiemelt lehetne egy Grand Slam tornán.

Goffin a negyedik 1990-es években született teniszező, aki idén már több ATP tornát is meg tudott nyerni Grigor Dimitrov, Milos Raonic és Bernard Tomic mellett.

(szp)

(Forrás: sportrajongo.hu/fotó: skysports.com)