Jump to content

Tenisz: Azarenka nem játszik többet idén

2014. 09. 22. 11:25

Li Na visszavonulása mellett még egy szomorú hír érkezett a női tenisz kedvelőinek: a korábbi világelső Victoria Azarenka sem játszik már többet, legalábbis ebben a szezonban.

A fehérorosz teniszezőnek meglehetősen nehéz éve volt eddig, hiszen láb- és térdsérülései miatt alig-alig tudott játszani a 2014-es WTA szezonban. A tervezett 16 tornájából eddig már hetet le kellett mondania, és bár a meccshiány ellenére is szépen menetelt a US Openen - egészen a negyeddöntőig -, továbbra sem tud teljesen egészségesen játszani.

A korábbi világelső játékos Facebook-oldalán jelentette be vasárnap, hogy bár mindent megpróbált és nagyon keményen dolgozott azért, hogy játszhasson, úgy tűnik, mégsem ez a jó gyógymód, így ebben a szezonban többet már nem lép pályára.
Azarenka azt is hozzátette, hogy ezt az időszakot megpróbálja arra használni, hogy teljesen felépüljön, és ne szabjon gátat a gyógyulásnak azzal, hogy túlságosan erőlteti a játékot.

A kétszeres Ausztrál Open győztes Azarenka jelenleg a 25. helyen áll a világranglistán, így év végéig egészen biztosan jócskán hátra fog esni, ami nem könnyíti meg majd a visszatérést 2015-ben - melyben a 100%-os fizikai állapot és a lehető legjobb forma visszanyerése a legfőbb célja a teniszezőnek.

(szp)

(forrás: sportrajongo.hu/fotó: telegraph.co.uk)