Jump to content

Tenisz - Ana Ivanovic győzött Tokióban

2014. 09. 22. 10:06

A tokiói női tenisztorna döntőjében két idén újra feltámadó, tehetséges, korábbi világelső és nem utolsósorban csinos hölgy csapott össze: Ana Ivanovic Caroline Wozniackival játszott a trófeáért. Ám csak egyikük nyerhetett, ez pedig a csodásan teniszező szerb játékos volt.

Ana Ivanovic és Caroline Wozniacki is járt már magasban és mélyen is pályafutása során, hiszen míg a szerb 2008-ban Roland Garros bajnok és világelső lett, addig a dán a 2009-es évet uralta a ranglista élén számtalan tornagyőzelemmel és a US Open döntővel.

Ám mindkettejük életében jött kisebb-nagyobb hullámvölgy, mely jó sokáig tartott, ám úgy tűnik, ebben az évben mindketten újra erejük teljében vannak. Ivanovic vasárnapig három tornagyőzelemmel állt 2014-ben, míg Wozniacki a legutóbbi Grand Slam torna, a US Open döntőse volt.

A tokiói fináléban némileg ideges kezdés után Ana Ivanovic bizonyult jobbnak, hiszen zseniális labdamenetekkel, hihetetlen precizitással és rengeteg nyerővel játszotta végig a 6/2 7/6-ra megnyert mérkőzést. Az izgalmas és fordulatos meccen remek teniszt láthatott a tokiói közönség, végül pedig Ana Ivanovic örülhetett tornagyőzelemnek, mely immáron a negyedik trófeája idén.

Ezzel tulajdonképpen Ivanovic már ott tart, hogy a 2014-es szezonja jobb, mint bármelyik volt eddig karrierje során - beleértve a 2008-as esztendőt a párizsi Grand Slam győzelemmel és a világelsőséggel, vagy éppen a 2007-es szezont, amikor a legtöbb meccset nyerte.

A szerb ugyanis idén már 52 mérkőzést nyert, ami pályafutása a legjobbja, és korábban 3-nél több WTA trófeája sem volt egy szezonon belül. Ivanovic ráadásul nagy lépést tett afelé, hogy ott lehessen a szingapúri világbajnokságon, hiszen a vb-pontversenyben feljött a 6. helyre.

Ana Ivanovic pályafutása 15. tornagyőzelmét aratta.

(szp)

(Forrás: sportrajongo.hu/fotó: prothon-aol.com)