Jump to content

Davis Kupa: Salakon rendezik a francia-svájci döntőt

2014. 09. 22. 19:36

ldőlt, hogy aalakon rendezik meg a férfi teniszezők nem hivatalos világbajnoksága, azaz a Davis Kupa döntőjét, amelyben a franciák fogadják a svájciakat Lille-ben.

Az már az elődöntők után sejthető volt, és pénteken meg is erősítette a szövetség, hogy a lille-i 27 ezer néző befogadására alkalmas Pierre-Mauroy Stadionban, fedett pályán lesz az összecsapás.

A borítás egyáltalán nem meglepő, hiszen a francia válogatottnak salakon sokkal több esélye van Svájccal szemben, mely több, mint valószínű, hogy Roger Federerrel és Stan Wawrinkával áll ki a döntőre.

A hazaiak a tizedik, a vendégek pedig az első Davis Kupa győzelmüket szerezhetik meg a november 21. és 23. között megrendezésre kerülő döntőben.
A salakon és hazai pályán esélyesnek számító francia válogatott kapitánya nincs rossz helyzetben, hiszen olyan nevek közül válogatohat majd, mint Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils, Richard Gasquet vagy éppen a kiváló páros játékosok, mint Julien Benneteau, Roger Edouard-Vasselin és Michel Llodra.

Habár Federer egyik nagy vágya volt mindig is, hogy Davis Kupát nyerjen, így az is biztos, hogy a 17-szeres Grand Slam bajnok és az idei Ausztrál Open győztese, Wawrinka mindent meg fog tenni azért, hogy elrontsa a franciák örömét.

(szp)

(forrás: sportrajongo.hu, fotó: cnn.com)