Jump to content

Visszavonult a kétszeres Grand Slam bajnok

2014. 09. 19. 09:14

Ahogy arról csütörtök este beszámoltunk, valóban súlyos és nem javuló sérülései miatt bejelentette visszavonulását Li Na kétszeres Grand slam bajnok teniszező.

Ázsia első Grand Slam bajnoka és a kínai sport egyik legnépszerűbb alakja a nyári wimbledoni torna óta nem játszott tétmérkőzést, amikor a harmadik fordulóban kikapott a cseh Barbora Zahlalova-Strycovától.

A 32 éves teniszező elmondta: "Ez az év nagyon nehéz volt számomra, sok mindennel kellett szembenéznem. Ezek közül az egyik az volt, hogy úgy döntöttem, befejezem a profi pályafutásomat. Mint profi sportoló, az egyetlen helyes döntés jelen pillanatban az, hogy felhagyjak a versenyzéssel. A jobb térdemben érzett fájdalommal már nagyon nehéz megbirkóznom. A versenyzés nagyon fontos a profi tenisz világában, ehhez pedig a legjobb állapotban kell lennie a versenyzőknek. Sajnos én már nem tudok újra 100%-os fizikai állapotba kerülni."

Li Na hosszú pályafutásának második fele volt igazán tündöklő: 2011-ben óriási meglepetésre megnyerte a Roland Garrost, salakos Grand Slam győzelme pedig saját maga számára is hihetetlen volt, hiszen korábban nagyon nem szeretett ezen a borításon teniszezni. A kínai teniszező pályafutására idén januárban tette fel a koronát, amikor két elveszített döntő után megnyerte az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságot is.
Legmagasabb világranglistás helyezése a második volt.

Li Na kedves, mosolygós személyisége, valamint legendás mérkőzések utáni, pályaszéli interjúi - melyeket tört angolsággal, de rengeteg humorral adott - nem csak hazájában tették hihetetlen népszerűvé, hanem szerte a világon.

(szp)

(Forrás: sportrajongo.hu, eurosport.com, fotó: belacherreport.com)