Jump to content

Tenisz - Nicole Vaidisova visszatér

2014. 09. 17. 09:47

4 és fél éves kihagyás után úgy tűnik, hogy megkezdte vissaztérését a profi tenisz világába az egykori cseh sztárteniszező, Nicole Vaidisova, aki megnyerte első ITF Touron lejátszott mérkőzését.

Nicole Vaidisova kedden játszotta le első hivatalos profi mérkőzését az Egyesült Államokban, méghozzá az Új-Mexikó állambeli Albuquerque-ben zajló ITF tornán, ahol megverte azt a Sesil Karatantchevát, aki múlt héteen a Quebec Cityben zajló WTA tornán egészen a negyeddöntőig jutott.

A 6/3 6/4-es győzelem után könnyekben úszott Vaidisova, aki elmondta, hogy nagyon izgult, és szürreális volt újra pályán lennie.

A még mindig csak 25 éves teniszező 2004 és 2009 között a női tenisz egyik legnagyobb csillaga volt, hiszen nagyon fiatalon robbant be a WTA Tourra, 17 évesen tört be a világranglista első 10 helyezettje közé, ahol egészen a 7. helyig menetelt.
Rövidke pályafutása alatt, gyakorlatilag tinédzserként nyert 6 WTA tornát - köztük egyszer három héten belül hármat! -, és ötször jutott el Grand Slam tornán minimum a negyeddöntőig. Kétszer játszott Grand Slam elődöntőt, a 2006-os Roland Garroson és a 2007-es Ausztrál Openen.
Vaidosova 2010 márcousában abbahagyta a teniszt és férjhez ment a csehek kiválóságához, Radek Stepanekhez, akitől azóta már elvált.

(Fotó: wtatennis.com)