Jump to content

Golf: McIlroy az év játékosa

2014. 09. 17. 13:24

Rory McIlroyt választotta az év golfozójának a PGA of America. Az északír játékos győzelméhez kétség sem férhet, hiszen idén két Major-tornát nyert, visszaszerezte a világelsőséget, és a kereseti lista élén is zárt.

Rory McIlroy pályafutása legsikeresebb idényén van túl. Az északírek 25 éves klasszisa idén az Opent és a PGA Championshipet is megnyerte, tehát két Majort egymás után, sőt még a WGC Bridgestone Invitational viadalt is, ráadásul ez a három verseny egymást követte. McIlroy összesen 12 tornán zárt az első 10 között, ő zárta a szezont a legalacsonyabb ütésátlaggal (68.827) ez utóbbiért ráadásul a Vardon Trophy-t is megkapta.

Ez amúgy a második alkalom McIlroy életében, hogy egy szezont két egyéni elismeréssel zár, de idén jó eséllyel pályázik a harmadikra is, a PGA Tour Év Játékosa díjat ugyanis október 9-én osztják ki, kizárt, hogy ne ő kapja.

McIlroy mögött a Masters idei bajnoka Bubba Watson zárt másodikként, míg a harmadik helyet a U.S. Openen és a Players Championshipen győztes Martin Kaymer szerezte meg megelőzve az évad elején három versenyt nyerő Jimmy Walkert.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dw.de)