Jump to content

Kerékpár: Nem elfogadható a "meztelen" mez

2014. 09. 16. 13:14

A szurkolók, jogvédők és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség vezetőségében is óriási felháborodást váltott ki egy kolumbiai, női kerékpáros csapat meze, melyben a toszkán körversenyen jelentek meg a hölgyek.

Az ominózus mez csípőtől lefelé és combtól felfelé testszínű, így messziről úgy néz ki, mintha a hölgyek pont középtájon teljesen meztelenek lennének.

A Bogota Humana kerékpáros csapat tagjai valószínűleg viccnek szánták az egészet, ám több női jogvédő is felhívta arra a figyelmet, hogy a mez kényes határvonalon áll azzal kapcsolatban, hogy a feminista vagy a szexista fogalmat lehet-e ráhúzni.

Mások - többek között Nicole Cooke wales-i korábbi olimpiai és világbajnok országúti kerékpáros- , azzal vádolták a csapatot, és a mezt gyártó céget, hogy viccet csinál az országúti kerékpár sportból.

A Nemzetközi Kerékpáros Unió (UCI) angol elnöke, Brian Cookson twitter bejegyzésében biztosított mindenkit arról, hogy az ügy kivizsgálása már folyamatban van, és szerinte teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy nők ilyen kerékpármezt viseljenek.


(Fotó: Ultimo Kilometro Twitter)