Jump to content

Darts az iskolában, ráadásul tananyagként?

2014. 09. 15. 13:24

Bevezethetik a darts sportágat a magyar közoktatásba – hangzott el a Magyar Dartsszövetség hétfői sajtótájékoztatóján. Az ötlet nem ördögtől való, hiszen Hollandiában és Angliában a darts nemzeti sport, elképesztően népszerű, több százezres rajongótáborral rendelkezik, teltházas tornákat rendeznek, ráadásul a hollandoknál pedig iskolában oktatják is a sportot.

Elképzelhető, hogy a magyar közoktatásba is bekerül a darts, csakúgy, mint Hollandiában. A darts a koncentrációt, és a logikai készségét is fejleszti a gyermekeknél, sőt segít elsajátítani a matematikai alapműveletek elsajátításában is.

A Magyar Dartsszövetség ma délelőtti sajtótájékoztatóján Székely Pál dartsjátékos elmondta, hogy az itthoni felmérésekből kiderült, hogy a magyar gyerekek a legegyszerűbb matematikai műveletek, így az összeadás, a kivonás, a szorzás és az osztás szempontjából nagyon gyengén teljesítenek.

„Ez adta az ötletet, hogy felkeressem a Microsoftot azzal a kéréssel, készítsen egy olyan számítógépes szoftvert, amelynek segítségével a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a matematikai műveleteket” – mondta Székely, aki ezt követően a sportért és ifjúságért felelős államtitkárság támogatását is kérte ahhoz, hogy a darts oktatását bevezessék a mindennapos testnevelés részeként.

Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón kijelentette, a sportkormányzat legfontosabb stratégiai partnerei a gyerekek, ezért szívesen támogatnak olyan programot, amely a gyerekeket érinti.

„Úgy gondoljuk, hogy a sakk mellett kell egy másik logikai készségeket fejlesztő játék is az iskolákba” – tette hozzá Kiss Norbert.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Microsoft által készített szoftvert, amellyel a különböző darts játékokat, valamint az azokhoz kapcsolódó matematikai részfeladatokat lehet szimulálni.

Székely Pál a közeljövőben országjáró körút keretein belül mutatja majd be a szoftvert, és a darts sportágat számos iskolában.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter, ultrasliberti.hu)