Jump to content

Tenisz: Babosék az elődöntőben búcsúztak Quebecben

2014. 09. 14. 08:32

Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar-francia páros három szettben kikapott a harmadikként rangsorolt Hradecka, Lucic-Baroni cseh-horvát kettőstől a quebeci WTA-torna elődöntőjében. Babosék az első szettet még megnyerték, ám a másodikat elvesztették majd a döntő szettet szintén, igaz végtelenül szoros csatában.

A 250 ezer dollár összdíjazású kanadai torna elődöntőjének elődöntőjében papíron a Babos, Mladenovic páros számított a mérkőzés esélyesének, ám a rivális páros mindkét tagja nyert már pályafutása során Grand Slam tornát, tehát tapasztalatban azért nem volt hiány. A babostimea.hu beszámolója szerint az első szettet jobban kezdték Hradeckáék, 4-1-re elhúztak ugyanakkor Babosék nem estek kétségbe, sorozatban öt játékot nyerve megfordították a játszmát és szettelőnyre tettek szert.

Babosék lendülete azonban nem tartott ki a második szettre, a Hradeckáék a folytatásban el tudták venni ellenfelük adogatását, ami viszont nem sikerült Baboséknak a másik oldalon. A második szettet végül 6-3-ra a horvát-cseh kettős nyerte, így jöhetett a döntő felvonás. Ekkor ismét Babosék érezhették magukat nyeregben hiszen 6-3-ra elhúztak, ám a mérkőzés még tartogatott fordulatot. Az ellenfél sorozatban hat labdamenetet így három mérkőzéslabdához jutott. Ezeket még Babosék hárították, ám a negyediket már nem, így a döntő szett 11-9-el ért véget.

Lucie Hradecka, Mirjana Lucic-Baroni (cseh, horvát, 3.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 4:6, 6:3, 11-9

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:babostimea.hu)