Jump to content

Golf: az egykori világelső kis híján elvesztette kezét

2014. 09. 14. 11:23

Greg Norman, az ausztrálok egykori kiváló golfozója súlyos balesetet szenvedett kertészkedés közben. A sportág egykori világelsője egy a kertjében található bokrot akart megnyírni egy motoros fűrésszel, ám figyelmetlen volt és olyan súlyosan elvágta a kezét, hogy csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni a kezét.

A British Open kétszeres bajnoka a fotós közösségi oldalon, az Instagrammon osztott meg egy képet, amely egy kórházban készült. Norman egy kórházi ágyon fekszik, bal kezén komoly kötés látható. A kép melletti kommentárban Norman a következőket írta:

"Amikor motoros fűrésszel dolgozol, mindig készülj fel a váratlanra. Szerencsés ember vagyok, mert bár súlyosan megsérültem, de szerencsére nem vesztettem el a bal karomat."

Az ausztrál golfozó a múlt héten szintén közzé tett magáról egy fotót amint a kertben foglalatoskodik, a kezében akkor is ott volt a veszélyes szerszám, ám akkor valószínűleg jobban figyelt.

Greg Norman az 1980-as 1990-es évek kiemelkedő golfozója volt. Az ausztrál sportember 85 tornát nyert pályafutása során, ebből kettő Major-torna. Agresszív játékstílusa miatt ráragadt a Nagy Fehér Cápa, vagy csak egyszerűen a Cápa becenév. Norman - aki manapság kiváló pályákat tervez - elképesztő tehetséggel rendelkezett, ám a sportág kiemelkedő versenyeinek számító Major-tornákon a két győzelmét leszámítva nem nagyon jött ki számára a lépés. 1986-ban mind a négy Major-tornán az élről várhatta a verseny utolsó napját, tehát akár még a Grand Slamet is megcsinálhatta volna, ám végül "csak" a British Open trófeáját tudta elhódítani. Greg Norman összesen hét második helyezéssel rendelkezik Major-viadalokról.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:instagram;watches-of-switzerland.co.uk)