Jump to content

Tenisz: Venus Williams útban a tornagyőzelem felé

2014. 09. 13. 11:42

Izgalmas negyeddöntőket hozott a Quebec Cityben zajló WTA női tenisztorna legutóbbi játéknapja. Az első kiemelt Venus Williams hatalmas csatában verte Lucie Hradeckát, míg a másik ágon Mirjana Lucic-Baroni 15 év után játszhat újra elődöntőt.

A korábbi világelső Venus Williams ugyan idén már nyert tornát, sőt a nyáron megverte friss US Open bajnok húgát, Serenát, ám még mindig van erő benne. Ezúttal a Quebec Cityben zajló tenisztornán győzte le döntő szett tie-breakben a kiválóan teniszező Lucie Hradeckát, és készülhet az elődöntőre a 4. kiemelt Shelby Rogers ellen.
A 34 éves Williams hiába nyerte meg az első szettet Hradecka ellen, a cseh teniszező 6/4-gyel egyenlített, az izgalmas csatát hozó döntő játszmában pedig két labdára is került a győzelemtől Hradecka. Ám végül Venus bírta jobban a végjátékot és a rövidítést, így az amerikai örülhetett a győzelemnek.

A másik ágon a másodvirágzását élő egykori csodagyerek, Mirjana Lucic-Baroni jutott be a legjobb négy közé, miután 7/5 6/0-ra verte a szintén egykoron hatalmas tehetségnek kikiáltott Sesil Karantantchevát. Lucic-Baroni már a US Openen is bravúrosan menetelt, hiszen páylafutása legnagyobb skalpját aratva megverte a világranglista 2. Simona Halepet és a 4. körig menetelt. A kanadai elődöntő pedig az első WTA elődöntője 15 év(!) után. A horvát teniszező utoljára 1999-ben játszott elődöntőt - történetesen Wimbledonban.
Lucic volt az, aki korábban búcsúztatta Babos Tímeát is.

Lucic-Baroni ellenfele a német Julia Görges lesz, aki hatalmas küzdelemben, három szettben verte a cseh Andrea Hlavackovát.

(Fotó: journaltimes.com)