Jump to content

Prfi boksz: Mayweather nagyot kaszálhat

2014. 09. 13. 09:26

A szervezetektől és súlycsoportoktól független (pound-for pound) listavezető Floys Mayweather Jr. 32 millió dollárt kereshet a ma esti Marcos Maidana elleni összecsapásával. A két kiváló ökölvívó még májusban csapott össze egymással, akkor Mayweather a vártnál nehezebben verte argentin ellenfelét. A visszavágónak a Las Vegas-i MGM Grand Arena ad majd otthont, Maidana 3 millió dollárt kap a bunyóért.

A mérlegelésen már átestek a felek, a mérkőzést pedig helyi idő szerint ma este rendezik Las Vegasban. A WBC/WBA váltósúlyú címegyesítő meccs visszavágóját természetesen hatalmas érdeklődés övezi, hiszen az amerikai májusban a vártnál jobban megszenvedett a WBA váltósúlyú világbajnoka ellen.

Mayweather (46-0, 26 KO) az ESPN hírei szerint ezúttal is bankot robbant, hiszen egy este alatt garantáltan 32 millió dollárt kereshet. A világ jelenleg legjobban kereső sportolója a bokszmérkőzés közvetítési jogaival is rendelkezik, így ebből is számíthat bevételre, ahogy a tengerentúli közvetítési jogokból származó bevétel is az ő pénztárcájában landol. Mayweather egy évvel ezelőtt egy 137.5 millió dolláros szerződést kötött a CBS/Showtime csatornával amely hat mérkőzésre szól, ebből a szombati a negyedik. Maidana sem keres amúgy rosszul a ma esti csatával, az argentin 3 millió dollárt kap, igaz ez elenyésző Mayweather gázsijához képest.

Mayweathernek amúgy nem a Maidana elleni összecsapása hozta a legtöbbet a konyhára, a tavaly szeptemberi Canelo Alvarez elleni meccséért rekordnak számító 41.5 millió dollárt kapott. Ez a mérkőzés amúgy több közvetítési rekordot is megdöntött, hiszen a helyi pay-per-view (előfizetéses) adásokból 150 millió dollár folyt be a Showtime kasszájába.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:kcci.com;brothersonsports.com)