Jump to content

Sportlövő-vb: Bronz női csapatban. Tobai-Sike döntős légpisztolyban

2014. 09. 12. 12:52

A Tobai-Sike Renáta, Csonka Zsófia, Nemes Adrienn alkotta magyar trió bronzérmet nyert a női légpisztoly csapatversenyében a granadai olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

A sportpisztolyban egyéniben bronzérmes és ezzel olimpiai kvótás Tobai-Sike 388, míg Csonka 377, Nemes pedig 375 kört lőtt az alapversenyben, s ezzel 1140 körös teljesítménnyel szerezte meg a harmadik helyet a csapat, egy körrel lemaradva a második kínai és mindössze kettővel az aranyérmes szerb hármas mögött.

Ez a magyar küldöttség harmadik érme Granadában, Tobai-Sike szerdai bronza és a futócéllövő Sike József csütörtökön az 50 méteres 40 vegyes számban szerzett harmadik helye után.

Tobai-Sike Renáta ráadásul még növelheti is az érmek számát, hiszen bejutott a légpisztoly fináléjába is Granadában. A vb honlapja szerint a 36 éves sportoló egészen kiválóan célzott a 40 lövés során, s 388 körrel az élen zárta a 114 indulót felvonultató alapversenyt. A BHSE sportolója három körrel előzte meg a második helyen döntőbe került szlovén Petra Dobravecet.

A 14 órakor kezdődő nyolcas fináléban az alapverseny eredmények már nem számítanak, mindenki tiszta lappal kezdi a versenyt.

(Forrás: MTI, fotó: mob.hu)