Jump to content

Vuelta: Froome megpróbálta, Aru megnyerte

2014. 09. 11. 17:40

Az olasz Fabio Aru nyerte a Vuelta spanyol kerékpáros körverseny csütörtöki, 18. szakaszát. A befutó előtti utolsó kilométereken támadott Chris Froome, de érdemben nem tudta leszakítani az összetettben vezető Alberto Contadort.

A csütörtöki, A Estrada és Monte Castrove en Meis közötti 175 kilométeres szakasz végén nagy volt a mozgolódás, hiszen egy második kategóriás emelkedő tetetjén ért véget az etap.

A legerősebbek közül először az Astana kerekese, Fabio Aru indult meg, de nem sokkal később az összetettben 1 perc 39 másodperces hátrányban lévő Chris Froome ment utána és be is érte az olaszt.
Ám Aru az utolsó, már lankásabb szakaszon lesprintelte a Sky első számú emberét, így idei második szakaszgyőzelmét szerezte meg az 24 éves szárd versenyző, míg a brit csapatnak továbbra sincs szakaszgyőzelme az idei háromheteseken.

A másodikként célba érkező Froome azonban 12 másodpercet faragott a Contadorral szembeni hátrányából, és feljött összetettben a második helyre, megelőzve Alejandro Valverdét.
Joaquim Rodríguez negyedik és Fabio Aru ötödik helye összetettben ugyanakkor egyre biztosabbnak tűnik.

A Vuelta pénteken egy Salvaterra de Mińo és Cangas de Morrazo közötti 180.5 kilométeres, két kategorizált emelkedőt tartalmazó, szökevények számára ideális szalasszal folytatódik.

(Fotó: velonews.competitor.com)