Jump to content

Golf: a világelső szerint Woodsék már öregek

2014. 09. 11. 09:44

A hétvégén rendezik a tengerentúli profi golf sorozat, a PGA Tour idényének utolsó versenyét, amely egyben a FedEx Kupa sorozat rájátszásának negyedik tornája is. A 8 millió dollár összdíjazású The Tour Championship viadalon 29 játékos indul, köztük a világelső Rory McIlroy is. Az északír klasszist természetesen a két legnagyobb hiányzóról, Tiger Woodsról és Phil Mickelsonról faggatták és McIlroy nem is rejtette véka alá véleményét.

A FedEx Kupa rájátszása négy tornából áll, a szezon során a sorozat összesített pontversenyében az első 125-ben záró játékosok vághatnak neki. Tornáról tornára fogy a létszám, az első viadalt 125-en kezdik meg, a másodikat már csak 100-an, a harmadikat 70-en, míg a negyediket 30-an. A The Tour Championship a negyedik egyben utolsó állomás, a verseny a mai napon veszi kezdetét. A tét hatalmas, hiszen a 8 millió dollár összdíjazású viadalon a győztes 1.4 milliót vághat zsebre, míg a pontverseny összetett győztesét 10 milliós bónusszal honorálják.

Rory McIlroynak óriási esélye van arra, hogy "bankot robbantson", igaz rajta kívül még négyen vannak versenyben az összetett elsőségért. McIlroy ifjú kora ellenére szinte mindent megnyert már a golfban amit meg lehet, csak idén két Major tornán győzött, ugyanakkor FedEx Kupa trófeája még nincsen. Az északír zseni nagyon akarja a díjat, erről hosszasan beszélt a torna sajtótájékoztatóján. Volt más téma is amit érintett McIlroy, és ez érdekelte csak igazán az újságírókat, hiszen a jelenlegi világelső a jelenlegi mezőny két legnagyobbikáról, Tiger Woodsról (38) és Phil Mickelsonról (44) is szót ejtett.

"Mickelson jól játszott az idény egyes szakaszaiban, úgy éreztem, hogy ahogy elérkezünk a szezon végéhez, úgy lesz egyre jobb a formája. Ami Tigert illeti, ő az egész évben sérült volt, nem volt igazán módja arra, hogy belelendüljön, de úgy gondolom, hogy amint egészséges lesz, újra jó formában fog játszani. Azt azért észre kell venni, hogy ők már pályafutásuk utolsó szakaszainál tartanak, öregek már, ilyenkor pedig ez történik" - beszélt riválisairól könyörtelenül reálisan McIlroy.

A PGA Tour történetének - ha a jelenlegi mezőnyt nézzük - két legsikeresebb játékosa Tiger Woods és Phil Mickelson. Előbbi 79 tornát nyert (ezzel az örökranglista 2. helyén áll), míg utóbbi 42 tornagyőzelemmel a 9. helyezett. Woods pályafutása során a PGA Tour pénzdíjaiból 110 millió dollárt keresett, Mickelson valamivel több mint 74 milliót. A mostani idény azonban egy korszak végét is jelentheti, ugyanis 1992 óta először fordult elő, hogy mindketten tornagyőzelem nélkül zárták a szezont, és arra is több mint két évtizede nem volt példa, hogy egyikük se legyen ott az évadzáró tornán.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:golf.com)