Jump to content

Tenisz - Babos Tímea győzelemmel kezdett Kanadában

2014. 09. 10. 10:42

A páros siker után egyesben is győzelemmel rajtolt Babos Tímea a Quebec City-ben zajló női tenisztornán.

A legmagasabban rangsorolt magyar teniszező az első fordulóban az olasz születésű, de svájci színekben versenyző Romina Oprandival találkozott, aki ellen könnyedén, 6/1-re nyerte az első szettet. A második játszmában azonban akadtak nehézségei a magyar teniszezőnek, melynek következtében Oprandi 6/3-mal kiegyenlített és kiharcolta a döntő szettet.

A harmadik játszmában Babos és Oprandi folyamatosan elvették egymás adogatását, de végül Timi volt az, aki hármszor is brékelni tudott, így szoros csatában, 1 óra 35 perc alatt 6/4-gyel fejezte be a mérkőzést.

A második fordulóban nem lesz könnyű dolga Babosnak, ugyanis azzal a Mirjana Lucic-Baronival kell teniszeznie, aki a US Openen óriási meglepetésre megverte a világranglista 2. Simona Halepet, majd három szettre kényszerítette a szintén top 10-es Sara Erranit.

Babos Tímea a negyeddöntőben akár már saját páros partnerével is összetalálkozhatna, hiszen amennyiben mindketten megnyerik a második körös mérkőzésüket, Kristina Mladenovic következhetne a legjobb nyolc között.

A torna első kiemeltje a korábbi világelső Venus Williams.

(Fotó: tenisz.hu)