Jump to content

Serena Williams a US Open királynője

2014. 09. 08. 07:47

Serena Williams nyerte a 2014-es US Open női egyes versenyét, miután két játszmában múlta felül a dán Caroline Wőzniackit. A világelső pályafutása 18. Grand Slam címét szerezte, ezzel pedig beérte az örökranglistán Chris Evert és Martina Navratilova teniszezőket.

A világelső ugyan már pályafutása nyolcadik US Open döntőjében szerepelt, ám idén ez volt az egyetlen és utolsó esélye, hogy az elmúlt évtizedhez hasonlóan szezononként legalább egy GS bajnoki trófeát szerezzen. A balul sikerült első három nagy torna után így New Yorkban szeretett volna bizoyítani az amerikai.

Serena Williams végül szettveszteség nélkül menetelt végig az egész tornán, és két játszmában győzte le a pályafutása második GS döntőjét játszó Caroline Wozniackit. A dán öt évvel ezelőtt szintén a US Open döntőjében kapott ki Kim Clijsterstől, és most sem sikerült megszorongatnia jó barátnőjét.

A meccset mindketten idegesen kezdték, ám az első szett vége felé megnyugodott az amerikai, és onnantól nem volt kérdés, hogy ki nyeri a versenyt.

Serena 6/3 6/3-as győzelmével pályafutása 6. US Open, és összesen 18. Grand Slam győzelmét szerezte, így már csak négy diadalra van az örökranglistán élén álló Steffi Graftól.

A világelső győzelme mellé 3 millió dollárt kapott a trófeáért, és mivel a US Open felvezető pontversenyt is megnyerte kiváló nyári teljesítményének köszönhetően, plusz 1 millió dollár bónuszt is kapott. Így átszámítva csaknem 1 milliárd Ft-ot keresett nyár végi eredményeivel.

(Fotó:standard-freeholder.com)