Jump to content

Hihetetlen, de igaz: Nishikori-Cilic döntő a US Openen

2014. 09. 07. 03:15

Mindkét férfi egyes elődöntő hatalmas meglepetést hozott az év utolsó tenisz Grand Slam tornáján, a US Openen. Kiesett az első két kiemelt, így nem lesz álomdöntő, de új Grand Slam bajnokot avatnak.

Történt ugyanis, hogy a világelső Novak Djokovic négy szettben kapott ki a japán Nishikori Kei-től, aki szombaton élete első GS elődöntőjét játszotta. A két ötszettes mérkőzés után érthetően fáradt mozgású Nishikori mégis megnyerte az első szettet, ám a második játszma simán lett a szerb világelsőé.

Ekkor mindenki joggal gondolhatta azt, hogy onnantől Djokovic bedarálja a kizsigerelt japán teniszezőt, ám a következő szettet hatalmas bravúrral Nishikori hozta el tie-breakben. A fáradtság ezek után is tisztán látszott a szinte erőtlenül mozgó japánon, ám Djokovicon is kifogott a hőség, és egyre rosszabbul teniszezve került bajba, melyet Nishkori kihasznált, és végül négy játszmában befejezte a mérkőzést.

A korábbi Roland Garros bajnok Michael Chang tanítványa így felülmúlta Boris Becker tanítványát, Nishikori pedig élete első Grand Slam döntőjére készülhet.

Csakúgy, mint a horvát Marin Cilic, aki Roger Federert győzte le sima három szettben. A második elődöntőben is két korábbi GS bajnok tanítvány teniszezett, mert míg az ötszörös US Open bajnok Federer Stefan Edberg irányításával készül, addig Cilicet a wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic edzi.

Cilic hihetetlen érettségről és magabiztosságról tett tanúbizonyságot, ugyanis egyáltalán nem engedte saját adogatásai közelébe Federert, elbizonytalanítva ezzel a svájcit saját szerváinál. Federer az első szettben 40-0-ről veszítette el az adogatását, a második játszmában rögtön a nyitójátékot bukta, a harmadik szettben pedig brékelőnyből jutott hátrányba.

A végig kiválóan szerváló Cilic így megérdemelten jutott a US Open döntőjébe, ahol hétfőn este egészen biztosan új bajnokot avatnak!

(Fotó: lesnouveautes.fr)