Jump to content

US Open - Federer 0-2-ről fordított!

2014. 09. 05. 10:27

Az év utolsó Grand Slam tornája, a US Open utolsó férfi negyeddöntője hozta a verseny eddigi legnagyobb mérkőzését, legnagyobb fordulatait és legdrámaibb pillanatait.

Történt ugyanis, hogy a 17-szeres Grand Slam bajnok Roger Federer kishíján kikapott a francia Gael Monfilstól. A két nagyszerű teniszező mérkőzésén először Monfils játszott meggyőzőbben, aki a negyeddöntőig is félelmetesen jó játékkal jutott el, többek között a 7. kiemelt Grigor Dimitrovot legyőzve.

Az első két játszmát Monfils nyerte 6/4 6/3-ra, és ekkor úgy tűnt, iszonyúan nehéz dolga lesz Federernek, ha elődöntőbe akar jutni. A harmadik szettben az ötöszörös bajnok agresszívebb teniszre váltott, és egyre többet jött fel a hálóhoz, ennek köszönhetően pedig szépíteni tudott.

Ám még így is Monfils állt közelebb a győzelemhez, akinek soha vissza nem térő lehetőségei nyíltak a negyedik szettben 5/4-es vezetésnél, amikor fogadóként jutott két mérkőzéslabdához. Ám hatalmas bravúrral mindkettőt hárította Federer, ez pedig lelkileg túl mély nyomot hagyott Monfilsban, aki ezek után már a tie-breaket sem tudta kiharcolni, így a svájci nyerte a negyedik szettet 7/5-re, és ezzel elérte, hogy döntő szett következzen.

Ebben pedig már könnyedén jutott előnyhöz a lelkileg megtört Monfils ellen, és végül győztesként fejezte be a találkozót, így elődöntőbe jutott a US Openen.

Roger Federer a horvát Marin Ciliccsel mérkőzik a négy között, aki némi meglepetésre sima három szettben győzte le a sokat hibázó 6. kiemelt Tomas Berdychet.

(Fotó: peru.com)