Jump to content

Súlyemelés: Két magyar is emel az orosz Elnök Kupán

2014. 09. 05. 09:33

Két magyar súlyemelőt is meghívtak az orosz szervezők a hétvégi Elnök Kupára, amelynek idén, a negyedik kiírás alkalmával Nojabrszk ad otthont.

Az ólomsúlyú szegedi Nagy Péter és a 105 kilogrammos kategóriában versenyző pécsi Gyurkovics Ferenc léphet pódiumra a szibériai városban, mely Belgorod, Szentpétervár és Moszkva után a negyedik helyszíne a nemzetközi szövetség, az IWF kiemelt viadalai közé tartozó oroszországi világkupaversenynek.

"Rendkívül megtisztelő, hogy az orosz szervezők ismét meghívták a világbajnoki hatodik, korábbi Eb-bronzérmes Nagy Pétert és a vb-10. Gyurkovics Ferencet - reflektált az MTI megkeresésére Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke. - Megérdemlik az elismerést, s hogy ott lehetnek az idei Elnök Kupán is, azt mutatja, hogy változatlanul az európai élvonal tagjai mindketten."

A mindenkori orosz államfő által támogatott, s a sportágban ritkaságszámba menő módon pénzdíjas eseményen a két felső női súlycsoportban, 75 és plusz 75 kilóban, illetve a három legmagasabb férfikategóriában, 94, 105 és plusz 105 kilogrammban vetélkednek ezúttal is a meghívottak. A kategóriagyőztesek mindegyike ötezer dollárt kap, az összetett sorrend második helye háromezret, a harmadik pedig kétezret ér.

Külön premizálják azt, aki világcsúcsot állít fel. A két fogásnemben, a szakításban és a lökésben produkált csúcsért háromezer dollár jár, az összetettben elért világrekordért pedig hatezret fizetnek.

A nyitónapon, szombaton a női 75 és a férfi 94 kg versenyeit rendezik meg, s vasárnapra marad a további három súlycsoport viadala.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:bellaitalia.hu)