Jump to content

US Open - Sima női, hatalmas férfi negyeddöntők

2014. 09. 04. 07:34

A hölgyek utolsó két negyeddöjntője nem hozott túlságosan sok izgalmat az év utolsó Grand Slam tornáján, a US Openen. A felső ági két férfi negyeddöntő viszont mindkét esetben nagy csatát eredményezett.

A világelső Serena Williams a tavalyi elődöntős Flavia Pennettával találkozott. Az olasz játékos 3-0-ra húzott el a meccs elején duplabrékelőnnyel, ám ekkor még nem sejthette, hogy onnantól kezdve már csak két játék fog neki jutni az egész mérkőzésen. Serena ugyanis megtáltosodott, zsinórban hat játékot nyerve szettelőnybe került, majd a második játszmában is hamar érvényesítette akaratát, és bő 1 óra alatt 6/2 6/3-mal jutott elődöntőbe.

Ellenfele a legjobb négy között az orosz Ekaterina Makarova lesz, aki ötször játszott már korábban Grand Slam negyeddöntőt (köztük egyet úgy, hogy pont Williams legyőzésével jutott oda), de soha korábban még nem ment el az elődöntőig.
Most azonban bátran és merészen teniszezett az elmúlt két US Open döntőse, Victoria Azarenka ellen, akit két szettben győzött le. Makarova az első játszmában ugyan brékhátrányból fordított, ám a második játszmában már túl sokat hibázott a korábbi világelső, így Makarova 6/4 6/2-es győzelemmel ünnepelhette élete eslő GS elődöntőjét.

A férfiaknál a felső ág negyeddöntői tartogatták a nap legnagyobb izgalmait. A japán Nishikori Kei ugyanis egy Raonic elleni ötszettes maratonival a lábában érkezett a Stan Wawrinka elleni negyeddöntőre, és fáradtnak is tűnt, amikor elveszítette az első szettet. Ám magára talált, és megnyerte a következő kettőt, így elérhető közelségbe került számára az elődöntő. Ám az Ausztrál open bajnok svájcinak voltak még tervei, hiszen Wawrinka kiharcolta a döntő szettet, ám ugyanúgy, mint Raonic, ő sem bírta fejben a végjátékot Nishikorival szemben, aki így pályafutása során először játszhat elődöntőt GS tornán.

Méghozzá nem is akárkivel, hanem a világelső Novak Djokoviccsal. A szerb teniszezőre a US Open eddigi legnagyobb feladata várt Andy Murray személyében, akitől két éve öt szettben kapott ki a New York-i döntőben. Murray múlt heti nehézségei után váratlanul szoros csatára kényszerítette a világelsőt az első 2 és fél órában, melynek során két szoros szettet tudtak lejátszani. Az első játszma komoly fordulatok után tie-breakben Djokovicé lett, a másodikat viszont Murray hozta vissza kétszer is brékhátrányból.

Ám a harmadik játszmára kiütközött Djokovic erőfölénye, hiszen ő mégiscsak 3 és fél órával kevesebbet töltött addig pályán, mint a skót. Az onnantól kezdve nyüglődő Murray ugyan még tartotta a lépést, de az utolsó két játszmára már nem maradt erő a lábában, így végül Djokovic ünnepelhette az elődöntőbe jutást.


(Fotó: news.yahoo.com)