Jump to content

Djokovic: nem volt szép tenisz, de a lényeg a továbbjutás

2014. 09. 04. 11:58

Ahogy arról korábban már beszámoltunk Novak Djokoic négy szettben legyőzte Andy Murray-t az évad utolsó Grand Slam tornáján a US Openen és ezzel bejutott a viadal elődöntőjébe. A két évvel ezelőtti finálé visszavágója a felek 21. összecsapása volt, Djokovic a négy között Nishikori Kei ellen játszik majd.

"Úgy gondolom, hogy egy végtelenül kemény, fizikális meccset játszottunk az első két órában" - kezdte a meccs értékelését Djokovic. - Nagyon boldog vagyok, hogy ismét elődöntőt játszhatok. Mindketten a legjobbunkat nyújtottuk, néhol nem játszottunk szépen, rengeteg kinemkényszerített hibát ütöttünk, de ez az "erőtenisznek" is betudható, melyet az első két szettben nyújtottunk. Tisztában voltam azzal, hogy ezt a párharcot az nyeri aki az agresszívabb teniszt nyújtja, a végén pedig a frissesség döntött, szerencsére a javamra" - mondta a meccsről a szerb világelső.

Andy Murray a mérkőzés végére elfogyott erővel, volt, hogy ápolni is kellett, ám ennek ellenére a legjobb játékát nyújtotta összességében az emlékezetes hátoperációja utáni visszatérése óta. Persze mindez sovány vigasz, hiszen a skót búcsúzni kényszerült a US Opentől. Murray vereségének a fáradtság mellett más oka is volt, leginkább az, hogy a bréklehetőségeket nem használta ki. A skót játékos 16-ból csupán négyszer tudta brékelni ellenfelét, míg Djokovic mutatója ebben a tekintetben 7/10 volt.

A szerb játékos a legjobb négy között a japán Nishikori Kei ellen játszik majd, míg a másik ágon a Tomas Berdych-Marin Cilic, Gael Monfils-Roger Federer mérkőzések győztesei jutnak be az elődöntőbe.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:theguardian.co.uk)