Jump to content

US Open - Bondár Anna tovább menetel

2014. 09. 02. 22:40

Bejutott a US Open junior lány versenyének harmadik fordulójába Bondár Anna, miután hatalmas csatában győzte le amerikai ellenfelét.

A fiatal magyar teniszező már az első fordulóban is felhívta magára a figyelmet, hiszen nem várt bravúr győzelmet szerzett: búcsúztatta az 5. kiemelt és wimbledoni junior bajnok Kristina Schmiedlovát.
A második frodulóban azért nem volt nehéz dolga, mert hazai versenyző ellen lépett pályára, méghozzá Michaela Gordon ellen. Anna 6/3-ra nyerte az első szettet, majd ugyanilyen arányban egyenlített Gordon, a döntő játszma pedig óriási csatát hozott, melyet végül a magyar lány húzott be 7/5-tel.

Bondár mindeközben Gálfi Dalmával az oldalán párosban is versenyben van, hétfőn megnyerték első mérkőzésüket, szerdán pedig a 3. fordulóért játszanak az első kiemelt Bellis/Vondrousova kettős ellen. (A 15 éves Catherine Bellis a felnőttek között is indulhatott szabadkártyával, és az első körben óriási meglepetésre legyőzte a 12. kiemelt, Ausztrál Open döntős Dominika Cibulkovát.)

Gálfi Dalma szintén szerdán lép pályára az egyes verseny második fordulójában a 6. kiemelt svájci Teichmann ellen.

A harmadik magyar lány, Stollár Fanni a brit Lumsden oldalán szintén párosban léphet tovább a 3. fordulóba szerdán.

Az egyetlen magyar fiú a US Open junior versenyén Biró André volt, aki kedden egyesben vereséget szenvedett a második fordulóban, párosban pedig szintén nem sikerült győzelemmel előrukkolnia.

(Fotó: mob.hu)