Jump to content

Vuelta - Kettős kolumbiai siker

2014. 08. 31. 18:26

A kolumbiai Winner Anacona nyerte meg a Vuelta spanyol országúti kerékpáros körverseny kilencedik szakaszát, míg összetettben honfitársa, Nairo Quintana állt az élre.

A apanyol kerékpáros körverseny első hetének végén jött az első hegyi szakasz, melynek során 185 km várt a mezőnyre Carboneras de Guadazaón és Aramón Valdelinares között, a szakasz végén pedig egy második, majd egy első kategóriás hegy és persze a szakadó eső.

Egy 31 fős szökevénycsoport több mint hatperces előnnyel ért az utolsó emelkedőhöz, aztán közülük hárman megléptek a többiektől. Javier Moreno, Winner Anacona és Bob Jungels 40 másodperccel tekert az üldözők előtt, amikor megkezdték az utolsó kapaszkodót. Ezt Anacona bírta a legjobban, így ő ért fel elsőként, így a 26 éves kolumbiai pályafuttása első szakaszgyőzelmét szerezte háromhetes körversenyen.

Az üldözők között is ment a mozgolódás, az esélyesek közül ugyanis Alberto Contador támadott. A spanyol kerekes végül a 12. helyen ért célba, és az összetett versenyben a második helyre jött fel. Csak azért nem ő vette át a vezetést Alejandro Valverdétől, mert az eddig második helyen álló Nairo Quintana ott volt a nyomában, így a másik kolumbiaira került a piros trikó.

Összetettben Contador mindössze 3, Valverde 8, Anacona 9, míg Chris Froome 28 másodperccel van leszakadva Quintanától.

Hétfőn pihenő vár a kerekesekre, ugyanis jön a Vuelta első szünnapja.

(Fotó: teamlampremerida.com)