Jump to content

US Open - Ma újra pályán Federer

2014. 08. 29. 14:49

Pénteken a 3. fordulóval és 2. kör utolsó mérkőzéseivel folytatódik az év utolsó Grand Slam tornája, a US Open. Páláyra lép többek között az ötszörös bajnok Roger Federer is.

Az Arthur Ashe nappali programját azonban a 200-8ben New Yorkban döntőt játszó - és akkoriban világelső - Jelena Jankovic kezdi a svéd Johanna Larsson ellen magyar idp szerint délután 5 órakor. Ezek után következik a 34 éves Venus Williams, aki az olaszok egyik legjobbjával, a US Openen két éve elődöntőig menetelő Sara Erranival csap össze. A nappali programot a 4. kiemelt David Ferrer zárja, aki szintén korábbi elődöntős, így jól ismeri a centerpályát. Ellenfele a fiatal ausztrál, Bernard Tomic lesz.

Az esti programban természetesen a második kiemelt, ötszörös bajnok Roger Federer kapott helyett, aki anagy adogatóként híres ausztrál Sam Groth ellen lép pályára hajnali 1-kor. A napi programot a 2006-os bajnok Maria Sharapova zárja, aki várhatóan nagyon izgalmas csatát vív a tavalyi wimbledoni döntős Sabine Lisickivel.

A Louis Armstrong Stadionban a tavalyi negyeddöntős Roberta Vinci, és az Agnieszka Radwanskát búcsúztató kínai Peng Shuai kezd egymás ellen, majd pályára lép a 7. kiemelt Grigor Dimitrov, aki az izraeli Dudi Selával játszik a 3. körért.
A folytatásban a wimbledoni elődöntős - és az első körben Babos Tímeát legyőző - Lucie Safarova érkezik, aki a francia Alizé Cornet ellen folytathatja.

A Grandstand pályán kezd a francia Gael Monfils, aztán a világranglista 2. Simona Halep érkezik, majd Tomas Berdych játszik a továbbjutásért. A nap rangadóját valószínűleg a korábbi világelső és US Open döntős Caroline Wozniacki és az idei Garroson elődöntős Andrea Petkovic játsszák.

A magasan rangsorolt kiemeltek közül szintén pályára lép Angelique Kerber, Richard Gasquet, Feliciano Lopez, Marin Cilic, Gilles Simon, Fabio Fognini és Ernests Gulbis, ám érdekes lehet a Janowicz-Anderson összecsapás is.

(Fotó: dailymail.co.uk)