Jump to content

US Open - Megizzadt Sharapova

2014. 08. 28. 09:33

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel véget ért a harmadik nap, és egyben a teljes első forduló az év utolsó Grand Slam tornáján, a US Openen. A nagyok közül kiesett Agnieszka Radwanska és három szettre kényszerült Maria Sharapova.

Az első fordulóban bemutatkozó férfi játékosok közül az esélyesek szinte mind könnyedén jutottal a második fordulóba, így győzelemmel kezdett Marin Cilic és Grigor Dimitrov, ám Feliciano Lopez öt szettre kényszerült a horvát Ivan Dodig ellen, ám azt végül többé-kevésbé megúszta, mert Dodig feladta az összecsapást.

A hatodik kiemelt Tomas Berdychnek papíron nem volt könnyű dolga, hiszen a korábbi világelső és 2001-es bajnok, valamint idén már kétszeres tornagyőztesnek számító Lleyton Hewitt volt az ellenfele. Ám az ausztrál ezúttal nem tudta megszorongatni Berdychet, hiába vezetett 4-1-re a második szettben.

Már a második fordulóban is játszottak néhányan a férfiak közül. Köztük az esti program nagy sztárja, az Ausztrál Open bajnok Stan Wawrinka kissé megizzadt, hiszen négy szettre kényszerült a brazil Thomaz Bellucci ellen.

A hölgyeknél a US Open eddigi legnagyobb szenzációját a negyedik kiemelt Agnieszka Radwanska kiesése szolgáltatta, aki a kínai Peng Shuaitól kapott ki. Caroline Wozniacki, Simona Halep, Jelena Jankovic és Sabine Lisicki simán jutottak immáron a harmadik fordulóba, és Venus Williams is győzelemmel hálálta meg Bacsinszky Tímea ellen a szervezők által kínált esti program lehetőségét.

Bajba került viszont a 2006-os US Open győztes, az idén Párizsban győztes Maria Sharapova, aki elveszítette az első játszmát, majd bréklabdát kellett hárítania a második elején a román Alexandra Dulgheru ellen. Ám végül fordítani tudott, és már ő is a legjobb 32 között tudhatja magát.

(Fotó: nydailynews.com)