Jump to content

US Open - Ma újra pályára lép Djokovic

2014. 08. 28. 15:29

Az év utolsó tenisz Grand Slam tornája, a US Open csütörtöki játéknapján újra pályára lép a világelső Novak Djokovic, aki a legjobb 32 közé jutást szeretné kiharcolni New Yorkban.

Az Arthur Ashe Stadion nappali programjában délután 5 órakor kezdődik a játék, elsőként az elmúlt két év döntőse, az idén sérülés miatt sokat kihagyó és éppen ezért már csak 16. kiemelt Victoria Azarenka lép pályára, aki az amerikai Christina McHale-el mérkőzik.

Majd rögtön érkezik a világelső és kétszeres címvédő Serena Williams, aki honfitársával Vania Kinggel csap össze.
A nappali program erősségét bizonyítja, hogy harmadikként a másik világelső és az elmúlt 4 évben fináléig jutó Novak Djokovic érkezik a legnagyobb stadionba, és a fracnia Paul-Henri Mathieu-vel játszik.

A világ legnagyobb tenisz stadionjának esti programjában hajnali 1 órától a két évvel ezelőtti győztes Andy Murray játszik a német Matthias Bachingerrel, majd a wimbledoni döntős Eugenie Bouchard fejezi be a napot Sorana Cirstea ellen.

A Louis Armstrong Stadionban a korábbi világelső Ana Ivanovic kezd Karolina Pliskova ellen, majd John Isner, Madison Keys és Milos Raonic következnek.

Ahogy az várható volt, showcourton, azaz a Grandstanden játszhat Babos Tímea és Kristina Mladenovc a női páros első fordulójában, méghozzá a Williams testvérek, Serena és Venus ellen. A pálya utolsó meccsét játsszák, ami azt jelenti, hogy magyar idő szerint a késő éjjeli órákban kezdhetnek.

(www.theguardian.com)