Jump to content

Vuleta: Degenkolb nyerte a sprintet

2014. 08. 27. 11:53

A Giant-Shimano kerekese, John Degenkolb nyerte a Vuelta spanyol kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, összetettben pedig továbbra is az ausztrál Michael Matthews viselheti a piroa trikót.

A Mariena del Alcor és Córdoba közötti 164,7 kilométeres szakasz során - ahol egy rövid, de kemény emelkedő is várt a mezőnyre - végül a sprintbefutó döntött. A várakozásoknak megfelelően John Degenkolb bizonyult a legerősebbnek, és megnyerte a 4. szakaszt.
Degenkolb a 2012-es Vueltán robbant be a legjobbak közé, hiszen akkor öt szakaszt nyert a spanyol körön.

A fiatal korában focistának, majd rendőrnek készülő Degenkolb végül - szerencsére - az országúti kerékpár mellett döntött, melyet egy U23-as világbajnoki éremmel alapozott meg, első szerződését pedig 2011-ben kapta. Azóta rendszeresen ott van a sprinteknél, jóllehet saját magát inkább klasszikus egynapos menőnek tartja, mint sprinternek.

A Vueltán továbbra is az ausztrál Michael Matthews vezet összetettben, így ő viselheti a piros trikót a spanyol kör szerdai, 5. szakaszán, melynek során a mezőny Piego de Córdobából indul és Rondában ér célba 180 kilométer megtétele után.

(Fotó: lavanguardia.com)