Jump to content

US Open: Serena Williams és Roger Federer győzelemmel kezdtek

2014. 08. 27. 10:38

Serena Williams és Roger Federer is győzelemmel kezdte meg szereplését az év utolsó tenisz Grand Slam tornáján, a US Openen.

Magyar idő szerint szerda hajnalra virradóra még több közös vonást fedezhettünk fel Serena Williamsben és Roger Federerben. A két 33 éves teniszező (Federer augusztus elején töltötte be, Serena pont egy hónap múlva tölti be) ötször-ötször nyerte meg a US Opent, és 17-17 egyéni Grand Slam címmel rendelkezik. Ráadsául ebben a két hétben mindkettejüket egyformán esélyesnek tartják arra, hogy megszerezzék a 18.-at.

Ehhez most mindketten megtették az első lépést a hétből, hiszen az Arthur Ashe Stadion esti programjában léptek pályára az első fordulóban.

Elsőként Roger Federer kezdett az ausztrál Marinko Matosevic ellen, aki az elejétől a végéig szervaröpte játékkal szórakoztatta a közönséget, saját magát, és sokszor Federert is. Ezért nem csoda, ha számtalan gyönyörű elütést láttunk a svájcitól, fonákkal is!

A manapság már a Nike-nak saját márkás cipőket tervező kosárlegenda, a Federer szemében gyerekkori hősként szereplő Michael Jordan is ott ült a lelátón, és élvezte a svájci gálaelőadását, miközben a korábbi világelső a személyesen neki tervezett csukában brillírozott.

A jól küzdő Matosevic ellen 6/3 és 6/4-re nyerte az első két szettet Federer, kisebb bajba pedig csak a 3. szettben került, amikor elveszítette a brékelőnyét, és kétszer is kellett adogatnia a szettben maradásért. Végül tie-break döntött arról, hogy túlóráznia kell-e, ott viszont hihetetlenül jól koncentrálva, 1-3-as hátrányból fordított és befejezte a mérkőzést. A következő körben a szintén ausztrál Sam Groth lesz az ellenfele.

Serena Williams a mindössze 18 éves Taylor Townsend ellen mutatkozott be. Az idei Grand Slam-csorbát kiküszöbölendő, nagyon összekapta magát a nyáron a világelső, a dominancia pedig folytatódott az első US Open mérkőzésen is. A félelmetesen jól szerváló, alig hibázó, precíz és koncentrált amerikai remekül teniszezett a fiatal tehetség ellen - akinek egyébknént maga Serena a példaképe - és könnyed, 6/3 6/1-es győzelmet aratott.
Serena Williams következő ellenfele egy újabb honfitárs, Vania King lesz.

(Fotó: dailymail.co.uk)