Jump to content

US Open: 15 éves tehetség búcsúztatta Cibulkovát

2014. 08. 27. 09:43

Megszületett az első igazán nagy meglepetés a US Openen, ahol a 15 éves Catherine Bellis három szettben búcsúztatta Dominika Cibulkovát. Amennyiben az amerikai tini neve nem cseng ismerősen még a legelvakultabb teniszrajongó számára sem, az nem csoda, hiszen "Cici" Bellis mindössze 1208. a világranglistán, főtáblás helyét pedig annak köszönheti, hogy pár hete megnyerte a 18 éven alúliak amerikai nemzeti bajnokságát.

Bellis maximálisan kihasználta a lehetőségét, a főtáblán a 12-ként kiemelt Dominika Cibulkova ellen sem remegett meg a keze, három szettben győzte le az Australian Open idei döntősét. Az amerikai tini erősen kezdett, az első szettet meglepetésre 6-1-re nyerte szlovák ellenfelével szemben. Cibulkova a második játszmában visszavágott, 4-6-ra nyert, ám a döntő szettben nem bírt fiatal ellenfelével. Bellis bizonyította, hogy nem csak a játékban, de fejben is erős, hiszen a harmadik játszmában 3-1-ről jött vissza. A közönség természetesen tombolt, főleg akkor amikor 5-4-re átvette a vezetést, majd mikor kiszerválta a meccset már mindenki örjöngő ünneplésbe kezdett.

Bellis a továbbjutásért 60 ezer dollárt kap, pontosabban kaphatna, ám ő nem fogadja el a pénzdíjat, ugyanis egyetemre szeretne menni és folytatni szeretné amatőrként a karrierjét, ezt pedig csak úgy teheti meg, ha nem veszi fel a pénzdíjakat.

"Mindenképpen amatőr maradok, hogy a lehető legjobb egyetemre kerülhessek. A jövőmet nem alapozhatom csupán a teniszre, hiszen mi történik abban az esetben, ha esetleg megsérülök. Természetesen egy nap szeretnék profi teniszező lenni, az az álmom" - beszélt a jövőjéről meglepően éretten az idei US Open új csillaga, aki Anna Kurnyikova 1996-os menetelés óta a legfiatalabb női induló, aki meccset nyert Flushing Meadows-ban.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:itftennis.com;usta.com)