Jump to content

Snooker - Carter már októberben versenyezhet

2014. 08. 27. 16:26

Mint arról már korábban is beszámoltunk: javult a tüdőrákban szenvedő snookeres, Ali Carter állapota, aki a kezelés után most pihen, hogy erőre kapjon, de tervei szerint akár már októberben újra versenyzhet.

egy héttel ezelőtt hírül adtuk, hogy túl van a 21 napos kemoterápiás kezelésen és egyre jobban van a 2012-es világbajnoki döntős Allister Carter, és már a visszatérés lehetséges időpontja is megvan.

A 35 éves angol játékosnál – aki korábban Crohn-betegségben szenvedett – 2013 elején hererákot, majd pedig tüdőrákot diagnosztizáltak.

A tavalyi diagnózis után egy nappal megoperálták, majd egy rövid pihenő után visszatért. Egy évvel később azonban kiderült, hogy tüdőrákja van, ezért újra abbahagyta a versenyzést, hogy a gyógyulásra koncentráljon. Nyáron erős kemoterápiás kezelésen vett részt, mely a hírek szerint jól sikerült, így a játékos bizakodó a jövőt illetően.

A népszerű snookeres úgy tervezi, hogy még ebben az évben visszatér a zöld asztalhoz. Tervei szerint az októberi szófiai European Tour versenyen indulna.

A Nemzetközi Snooker Szövetség mindenben segíti a lábadozó Cartert, ugyanis védett - azaz befagyasztott - világranglistás helyével (15.) ott lehet a UK Championshipsen és a Mastersen is.

(Fotó: snookerbacker.com)