Jump to content

US Open - Kedden kezd Serena Williams és Roger Federer

2014. 08. 26. 14:39

A US Open második napján újabb nagy sztárok kezdik meg szereplésüket. Az Athur Ashe Stadion esti programjában játszik a világelső Serena Williams és az ötszörös New York-i bajnok Roger Federer.

A világ legnagyobb tenisz stadionjának nappali porgramjában azonban előbb a korábbi világelső Ana Ivanovic nyitja a torna második napját, magyar idő szerint délután 5 órakor. A 2008-as Roland Garros bajnok szerb első ellenfele az amerikai Alison Riske lesz.

Utána érkezik a 13. helyen rangsorolt hórihorgas amerikai kevenc, John Isner, az ő ellenfele a fiatal feltörekvő tehetség, a szabadkártyás honfitárs, Marcel Giron lesz.

A nappali program zárásaként a wimbledoni bajnok Petra Kvitova lép pályára Babos Tímea párospartnere, a francia Kristina Mladenovic ellen.

Szintén délután 5 órakor kezd az amerikai Sam Querry a Louis Armstrong Stadionban, őt követi a hetedik kiemelt és wimbledoni döntős Eugenie Bouchard, majd a férfiak 4. kiemeltje, David Ferrer.

Kedden mutatkozik be Samantha Stosur, Victoria Azarenka, Gael Monfils, Richard Gasquet és a 10 évvel ezelőtti bajnok Svetlana Kuznetsova is többek között.

A sztárparádé az esti programban jön: a hajnali 1 órakor kezdődő reflektorfényes két meccsen előbb az ötszörös bajnok, és a nyár legkiegyensúlyozottabb férfi játékosa, Roger Federer, valamint a női világelső és kétszeres címvédő Serena Williams játszik. Előbbi az ausztrál Marinko Matoseviccsel, utóbbi honfitársával, Taylor Townsenddel mérkőzik.

(Fotó: tennisnow.com)