Jump to content

Tenisz - Mindkét Williams testvér a 8 között Montreálban

2014. 08. 08. 11:50

Két részre oszthatjuk a Montreálban zajló kiemelt premier női teniszverseny harmadik fordulós mérkőzéseit: akadtak abszolút papírforma eredmények és óriási meglepetések.

Előbbi kategóriába tartozik a világelső Serena Williams továbbjutása, aki favorithoz méltóan győzte le két szoros játszmában a wimbledoni elődöntős Lucie Safarovát. A cseh nagyon szépen helytállt Serenával szemben, ám a múlt héten Stanfordban tornagyőzelemmel visszatérő amerikai teniszező jól koncentrált, és nem került bajba, hiszen 7/5 6/4-es győzelemmel jutott negyeddöntőbe, ahol majd a Shelby Rogerst borzasztó simán legyőző Caroline Wozniackival csaphat össze.

Kiesett viszont a 4. kiemelt Maria Sharapova, aki a salakspecialistának számító spanyol Carla Suarez-Navarróval harcolt hatalmasat. A spanyol nyerte az első játszmát, de amikor Sharapova egyenlíteni tudott, inkább az volt a várható, hogy fel is őrli majd ellenfelét. Ehhez képest Suarez-Navarro meglepően simán nyerte a döntő szettet 6/2-re.

Szintén meglepetés, hogy a hatodik kiemelt Angelique Kerber nem bírt a veterán Venus Williamsszel, hiszen a korábbi világelső amerikai szoros, háromszettes győzelmet aratott és jutott negyeddöntőbe a rangos montreáli tornán. Kerbernek tehát nincs szerencséje a Williams testvérekkel: 5 napon belül mindkettőjüktől kikapott, hiszen vasárnap a stanfordi döntőben Serena győzte le.

A sérülés után szépen lassan visszatérő Victoria Azarenka simán verte a selejtezős Heather Watsont, ám a többi mérkőzés óriási csatát hozott: az amerikai Coco Vandeweghe hatalmas küzdelemben múlta felül a korábbi világelső Jelena Jankovicot, a 3. kiemelt Agnieszka Radwanska is három szettre kényszerült a tavalyi wimbledoni döntős Sabine Lisicki ellen, míg az orosz Ekaterina Makarova szintén döntő játszmában verte a friss wimbledoni bajnok és 2. kiemelt Petra Kvitovát.

(fotó: sg.sports.yahoo.com)