Jump to content

Tenisz - Monfilsnak kis híján sikerült

2014. 08. 07. 08:52

Már a legnagyobb sztárok is bemutatkoztak a Torontóban zajló ATP 1000-es férfi tenisz mestertornán. Így volt ezzel szerdán a világelső és wimbledoni bajnok Novak Djokovic is, akinek nem volt könnyű dolga első mérkőzésén: az egykor top 10-es francia Gael Monfils-zal csapott össze.

Bár korábbi 9 egymás elleni mérkőzésük mindegyikét Djokovic nyerte, gyakran kényszerült a francia ellen döntő szettre, így nem mehetett biztosra a szerb, aki wimbledoni címét és esküvőjét követően először lépett pályára tétmérkőzésen (első kiemeltként erőnyerő volt az első körben, így csak a 2. fordulóban kapcsolódott be a versenybe).

A világelső 6/2-re nyerte az első játszmát, ám Monfils rövidítésben egyenlíteni tudott, a döntő játszmában pedig 3-1-re is elhúzott, így nem állt messze attól, hogy életében először legyőzze Djokovicot. Ám a szerb visszazárkózott és végül rövidítésben megnyerte a mérkőzést, 10-0-ra módosítva mérlegét a francia teniszező ellen.

A többi magasan rangsorolt kiemelt is alaposan megizzadt a 2. fordulóban. Így volt ezzel a hazai kedvenc, 6. kiemelt Milos Raonic, aki elveszítette az első játszmát az amerikai Jack Sock ellen, és csak két rövidítéssel véget érő hihetetlenül izgalmas szettben tudott frodítani.

A negyedik kiemelt Tomas Berdych szintén szetthátrányból küzdötte tovább magát a tajvani Lu ellen. Feliciano Lopez kétszettes győzelmet aratott Smyczek ellenében.

Korábban szintén győzelemmel mutatkozott be Torontóban a kétszeres GS bajnok Andy Murray, aki a Wimbledonban Nadalt búcsúztató Nick Kyrgiost győzte le, valamint Jo-Wilfried Tsonga, aki pedig honfitársát, Jeremy Chardyt múlta felül.

Érdekesség, hogy a kiemeltek közül majdnem mindenki megszenvedett a második fordulóval: az 5. kiemelt David Ferrer az amerikai Russelt, a 7. helyen rangsorolt Grigor Dimitriov a szintén amerikai Youngot, a 12. kiemelt Richard Gasquet a horvát Karlovicot, a 15. helyen rangsorolt Marin Cilic pedig a tunéziai Jazirit verte meg három szettben szerdán.

(Fotó: yahoo.eurosport.com)