Jump to content

Tenisz: Li Na nélkül rendezik a U.S. Opent

2014. 08. 01. 12:58

Visszalépett a közelgő U.S. Opentől való indulástól Li Na. A kínaiak kétszeres Grand Slam bajnok teniszezője térdsérülés miatt döntött úgy, hogy nem indul az évad utolsó Grand Slam tornáján.

A 32 éves kínai játékos hosszú ideje bajlódik a térdével, amely ezúttal olyan állapotban van, hogy azzal nem meri vállalni a U.S. Openen való indulást.

„Március óta bajlódom a térdemmel és egyelőre messze nincs olyan állapotban, hogy értelme legyen elindulni egy versenyen, főleg a U.S. Openen. Nem tudok a legmagasabb szinten teniszezni, így pedig nincs értelme. Az orvosaim pihenést írtak elő nekem, én pedig megfogadom a tanácsukat” – mondta a sérülésével kapcsolatban a kínaiak kiválósága.

Na Li idén Ausztráliában megszerezte pályafutása második Grand Slam trófeáját, ám a Roland Garroson – korábbi bajnokként (2011) – meglepetésre már az első körben búcsúzott, míg Wimbledonban a harmadik forduló jelentette számára a végállomást. A játékos a visszatéréséről csupán annyit árult el, hogy reméli szeptemberre már olyan állapotban lesz a térde, hogy ismét versenyezhet.

(Fotó:mixonline.hu)