Jump to content

400 ezer dollár Muhammad Ali kesztyűjéért

2014. 08. 01. 10:10

A sportrelikviákat gyűjtők számára egy felbecsülhetetlen értékű kincs került elárverezésre a minap az ohiói Clevelandban. Egy neve elhallgatását kérő úriember Muhammad Ali 1971-es Joe Frazier elleni mérkőzésen viselt kesztyűjét szerezte meg, amiért közel 400 ezer dollárt fizetett.

Az "Évszázad bunyója" címmel illetett Ali-Frazier összecsapást utóbbi nyerte meg, amivel vitathatatlan bajnokká vált. Igaz, hogy Ali később kétszer is visszavágott legendás riválisának, 1974-ben és 1975-ben is ő nyerte kettejük csatáját, kiköszörülve ezzel a csorbát.

A licit során a kesztyűért kért összeg 388 375 dollárnál állt meg, a leütést követően a boldog tulajdonosnak ennyit kell majd kifizetnie a páratlan relikviáért. Nem ez az első eset amúgy, hogy a valaha volt legnagyobb bokszolónak tartott Muhammad Ali valamely párharc során viselt kesztyűjéért horribilis összeget fizetnek ki. Pár évvel ezelőtt az a kesztyű, melyet Ali első győztes világbajnoki címmérkőzésén hordott 836 ezer dollárért talált gazdára.

(Foto:bbc.com)