Jump to content

Darts: Phil Taylor nyerte az álomdöntőt

2014. 07. 28. 10:05

Az angol Phil Taylor győzelmével ért véget a PDC Darts-sorozat legutóbbi rangos tornája, a World Matchplay, melyen a 16-szoros világbajnok a vb-címvédő holland Michael van Gerwennel játszott. Taylor nem kegyelmezett fiatal ellenfelének, magabiztos 18-9-es győzelemmel szerezte meg pályafutása 15. Matchplay-trófeáját, amely természetesen rekord, ahogy a 16 vb-cím is.

Phil Taylor önbizalommal telve várhatta a döntőt, hiszen sorozatban hatszor nyert korábban a Matchplay-tornán, ráadásul a döntőig vezető úton megdobta pályafutása 10. tévés 9-nyilas kiszállóját is. A fináléban azonban Michael van Gerwen várt rá, aki szintén kiváló formában volt és aki a legutóbbi júniusi összecsapásukon (World Cup of Darts) 4-0 arányban legyőzte. Taylornak tehát volt miért visszavágnia, és ennek alaposan megadta a módját.

A 16-szoros világbajnok klasszis elképesztő lendülettel kezdett, 7-1-re elhúzott és bár van Gerwen 7-2-re szépített, ezt követően Taylor sorozatban két leget nyerve - a 10. ben 11 nyilast dobott, a 11. legben pedig 122-ről kiszállva - 9-2-re alakította az eredményt. Van Gerwen ezen az estén mélyen tudása alatt játszott, nem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát. Taylor közel 55 százalékosan dobta a kiszállókat, míg ugyan ebben a statisztikai mutatóban a holland 50 százalék alatt teljesített. Taylor legmagasabb kiszállója 124 volt, Van Gerwené 127, így ezt az összevetést a vb-címvédő nyerte, ahogy a maximumokból is többet gyűjtött (10-9). Taylor azonban kiegyensúlyozottabban játszott, és sokkal magasabb szinten, hiszen átlaga 107,19 volt szemben van Gerwen 101,49-ével.

Összességében Phil Taylor győzelméhez kétség sem férhet, minden tekintetben felülmúlta fiatal riválisát, aki 36. egymás elleni mérkőzésük során immáron a 25. vereségét könyvelhette el az angol legendától.

(Fotó:Twitter)