Jump to content

Tour de France - Kittelé az utolsó szakasz, Nibali a győztes

2014. 07. 27. 19:47

Szenzációsan izgalmas befutót hozott a 101. Tour de France francia kerékpáros körverseny utolsó, 21. szakasza, melynek vége a hagyományos körözés volt a párizsi Champs Elysées-n. Az etapot a félelmetes végsebességgel rendelkező Marcel Kittel nyerte, az összetett győzelmet pedig Vincenzo Nibali szerezte meg.

A német Marcel Kittel nyerte meg a 2014-es, 101. Tour de France záró, 21. szakaszát Alexander Kristoff és Ramunas Navardauskas előtt.

A lassan induló szakasz közepén kezdtek el mozgolódni a szökni vágyók, akik két csoportban indultak el, de ahogy az várható volt, végül minden próbálkozást visszavert a mezőny, így sprintbefutó döntőtt az utolsó szakaszgyőzelem sorsáról.

Az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy Alexander Kristoff indította be leginkább a rakétákat, ám - ahogy azt az elmúlt hetek sík szakaszain megszokhattuk - mégiscsak Marcel Kittel a világ leggyorsabb sprintere, így végül félelmetes végsebességgel, és néhány centivel nyerte az utolsó szakaszt, pont mint egy évvel ezelőtt.

A sárga trikót már a második napon megszerző - és utána is csak egyetlen szakasz erejéig elveszítő - Vincenzo Nibali kényelmesen gurult be a célba, hiszen több mint 7 perces előnyével biztonságban volt. Így az ő számára az ünneplésről szólt az utolsó etap, hiszen ő nyerte a sárga trikót, és győzött pályafutása során először a francia körversenyen.
Nibali így már elmondhatja magáról, hogy mindhárom nagy, háromhetes körversenyt megnyerte már egyszer.
Ő az első olasz győztes a Touron Marco Pantani 1998-as sikere óta.

Összetettben Nibali mellé két francia kerekes léphetett fel a dobogóra, Jean-Christophe Péraud és Thibaut Pinot.

(Fotó: zimbio.com)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!