Jump to content

Atlétika - Szenzációs német bajnokság

2014. 07. 27. 10:25

Nem akármilyen fordulatok történtek az Ulmban zajló német atlétikai bajnokság szombati versenynapján. 29 éves országos csúcs dőlt meg férfi 100 méteres síkfutásban, míg a távolugrás bajnoka egy műlábbal versenyző atléta lett.

Julian Reus - aki egyébként fiatalabb, mint az a nemzeti csúcs volt, melyet megdöntött - a férfi 100 méteres síkfutás döntőjében 10.05-öt futott, mely egy századdal jobb, mint Frank Emmelmann 1985 szeptemberében futott 10.06-os, sokáig fennálló csúcsa. A 2007-es junior Európa-bajnok Reas egyébként a döntőben még ennél is gyorsabb volt, hiszen 10.01-et futott, ám az erős hátszél miatt ezt az időeredményt nem hitelesítették.

Ennél is nagyobb szenzációt hozott a férfi távolugrás döntője a német bajnokságon. Markus Rehm neve jól ismert a paratávolugrók körében, hiszen 2012-ben paralimpiai aranyérmet szerzett Londonban, és ő tarotta a paratávolugró világrekordot is - egészen szombatig. Amikor aztán megdöntötte saját rekordját, méghozzá 824 centiméterrel, ami 29 centiméterrel jobb, mint a korábbi csúcsa.
A remek eredményben az az igazi csavar, hogy ezzel az ugrással az ép távolugrók között is német bajnok lett, hiszen senki más nem tudott ilyen messze repülni szombaton!

Rehm egyébként 10 éve egy sportbaleset következtében veszítette el térd alatt a jobb lábát, ám protézise révén ez a lába 15 centiméterrel hosszabb, mint az ép.

(Fotó: bild.de)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!